Royal Library and Danish National Archives in Copenhagen


Det danske Rigsarkiv er et af de vigtigste arkiver i Danmark og også i Skandinavien. Det er et bibliotek og forskningscenter i verdensklasse. Det Kongelige Bibliotek og Danske Nationalarkiver er en yderst vigtig del af dette center. Det Kongelige Bibliotek blev åbnet i 1661, og det danske nationalarkiv blev bygget mellem 1831 og 1847.

Dette afsnit har til formål at give oplysninger om begge sider af emnet: hvordan det fungerer, hvad det gør, hvorfor det er nyttigt, hvad er det næste trin til generering af indholdsmateriale osv.

Det er over 200 år siden, at Det Kongelige Bibliotek blev til. Det Kongelige Bibliotek ligger i Københavns Nationalmuseum, men det er også åbent for offentligheden.

Det Danske Rigsarkiv blev oprettet i 1854 og huser hele samlingen af Danmarks arkiver frem til 1857. Det er et af de ældste arkiver i Europa og huser nogle af de vigtigste arkivsamlinger på verdensplan, herunder vigtige dokumenter fra Danmarks tidlige historie – herunder korrespondance med Napoleon Bonaparte. Arkivet indeholder også breve, der blev skrevet af kong Frederik VII (1808–1839) og dronning Louise (1767–1847).

Det Kongelige Bibliotek og Danske Nationalarkiver er to af de ældste biblioteker i Danmark. De har en stor rolle i Danmarks historie, da de bevarer værdifulde dokumenter.

Det Kongelige Bibliotek blev grundlagt i 1660, men det blev først officielt åbnet til offentligt brug før i 1848. Det er nu et af de største biblioteker i verden med over 1 million bøger og yderligere 2.000.000 manuskripter.

Den indeholder materiale om alle emner, man kan forestille sig, fra historie til religion til videnskab. Det Kongelige Bibliotek har også omfattende besiddelser af kunst, litteratur og musik, der går helt tilbage til antikken. En af dens mest interessante samlinger er “The Copenhagen Chronicle”, der dækker begivenheder fra 1380 til 1640, der omfatter både dansk historie og Europas store i denne periode.

Liturgiske bøger

Liturgiske bøger bruges til at forklare liturgien for lægfolkene i kirken. De liturgiske bøger er normalt skrevet på tysk, men dansk vil blive brugt til introduktionen.

Danskere har en rig historie inden for liturgi, og det er en meget vigtig del af vores samfund. Mange mennesker mener, at tilbedelsesobjekter skal være relativt billige, men prisen på de ting, der er nødvendige for en ordentlig liturgi, finder sted mange forskellige steder. Disse kan være manuskripter, bøger, alterklæder og så videre.

Liturgisk bibliotek er en organisation, der samler disse ting ét sted for at sikre, at de er lette at finde, når det er nødvendigt.

Liturgiske bøger -projektet har til formål at udvide brugen af liturgiske bøger. Det er beregnet til fremtidige generationer, der er mindre fortrolige med sproget, men stadig er i stand til at læse dem, og dermed kan bruge dem som en referenceform. Projektet giver Dansk Institut for Avancerede Studier i Humaniora en mulighed for at stille en prøve af sit eget arbejde til rådighed.