Liturgiske bøger


Liturgiske bøger er en af de vigtigste aspekter af religiøs tro. Det er boger, som indeholder ceremonier, bønner og ritualer, som følges af religiøse organisationer. For hver religion findes der særlige liturgiske bøger, der navngiver de nødvendige rituelle handlinger for at udføre en gudsdyrkerelse efter kirkeretningens anbefalinger.

I den katolske kirke findes der for eksempel Breviariet, der er det officielle udstyk Vil du vide mere om Breviariet?et af den rituelle lovgivning. Det lægger grunden til alle liturgiske handlinger og fungerer som et bindeled mellem Gud og mennesker. I denne bog kan man finde sakramenterne og begreberne tilsvarende dem som Marie-kærligheden, Guds Mysterium, Den Hellige Ånd osv. Mange andre bøger indsættes også i det liturgiske liv og skaber en rituel bevidsthed.

I Judaismen har man blandt andet sidurim (liturgiske bøger), der i århundreder har haft stor betydning for religiøs tro. I sidurim kan man finde ceremonierne for sabbat- og jomfruhyppigheder samt syngende ceremonier fra de jødiske helligdomme.

Selvom forskellene i layout, sprog og slagord giver en bred vifte af fortolkninger, har mange religiøse begreber til fælles i disse bøger ; ligesom selve traditionen med at samles om at ære guderne via liturgi er en evig juvel som ånder igennem flere tusinder år. Det dokumenterer de knudepunkter og henfald der ligger mellem troende fra alle dele af verden.

I dag skal jeg tale om liturgiske bøger. Liturgiske bøger er bøger, som er skrevet for at hjælpe religioner med deres ceremonielle funktioner og selvfølgelig også worship. De indeholder overvejelser og tekst til gudstjenester, såsom salmer, bønner og lektier. Mange kirker har en standard-liturgibog, som de bruger som et stort opslagsværk af sædvanlige former for kristen gudsdyrkelse eller religiøs praksis.

Det interessante ved disse bøger er, at de inspirerer kirker til at bringe nye former for liturgisk kunst i specielle situationer. Nogle bede om “splittede” gudstjenester, dvs. dem der har et fælles tema men består af selvstændigt skrevne elementer – hvoraf mange påvirkes af ånden fra disse formelle bøger.

Alt i alt kan man sige, at liturgiske bøger har været en uvurderlig del af kirkens histories skabning og ændringen af ​​liturgien – det betyder meget for kristendomme i dag og lokale menigheder omkring i verden.

Liturgiske bøger har været brugt til at fastsætte de forskellige sæsoner i den kristne årstid, samt højtidelighederne som efterfølger. Det er ikke længere nødvendigt at anvende de store og tunge bøger, som de gamle har gjort det, i dag kan man finde al den informations- og redegørelse, som kræves inden for liturgien digitalt, i den kirkelige håndbog eller på internettet.

Derudover har man de fysiske liturgiske bøger med aktuelle lovbestemmelser og satser, der bruges til de forskellige ceremonier i den kristne tro. De fleste af disse bøger giver detaljer om ceremonier, tekster, liturgi-komponenter osv., Som kan hjælpe en gudstjenesteudbyder med at gennemføre den rette service. Der er også et væld af publikationer som hjælper religiøse ledere med at tolke regler og ritualer.

Uanset om du leder efter generel information eller konkret vejledning om hvordan du planlægger en bestemt ceremoni, er der masser af lokationer og materiale, der kan hjælpe dig med at få det rigtige ud af dine liturgiske bøger. Det er afgørende for alle religiøse grupper at holde sig opdateret om de sidste ændringer til liturgisk praksis – især fordi samfundsmæssig udvikling kan gribe ind i religiøse traditioner fra tid til anden.